Сало "Угорське"

Готують цю страву різними способами, і смак у кожному випадку, звичайно, виходить новий. Відрізняються рецепти часом приготування, способом (сухе засолювання, варіння, копчення) та набором спецій. Найпростіший спосіб – це сухе засолювання. Процес це тривалий, але досить простий, а виходить дуже пікантна і смачна закуска, тому варто почекати.

Як засолити сало по-угорськи

Складові:

1200 г сала;

1500-2000 г солі;

4 зубчики часнику;

1 столова ложка паприки;

1 столова ложка гострого меленого перцю.

Крок 1 Промийте та обсушіть сало, добре натріть його сіллю з усіх боків. У контейнер насипте шар солі товщиною 1-1½ см, покладіть на нього сало і засипте зверху сіллю. Накрийте кришкою ємність і приберіть в прохолодне місце або в холодильник на 3 дні.

Крок 2 Після цього видаліть вологу сіль із контейнера і посипте шматок свіжою сіллю. Залишіть сало ще на 3 дні.

Крок 3 Часник очистіть, пропустіть через прес і ретельно змішайте з паприкою та гострим перцем. Зчистіть сіль із сала і натріть його часниковою сумішшю з усіх боків. Загорніть шматок у фольгу або пергаментний папір і приберіть у холодильник на 3–4 дні, щоб він просочився спеціями.