Ковбаса "Полтавська"

Складові:

Яловичина – 300 гр.

Свинина напівжирна – 300 гр.

Свинина жирна 400 гр.

Цукор – 1 гр.

Сіль

Перець чорний мелений – 0,6 гр.

Перец ь духмяний мелений – 0,5 гр.

Часник мелений – 0,65 гр.

Приготування:

М’ясо яловичини зачищаемо від жил і перекручуємо на м’ясорубці с сіткою 6-8 мм. Свинину перекручуємо на м’ясорубці с сіткою 6-8 мм окремо від яловичини.

Змішуємо сіль і цукор и засолюємо пропорційно окремо яловичину і свинину. Залишаємо все на 24-48 годин. Післе засолки яловичину перекручуємо на м’ясорубці, сітка із найдрібнішими отворами.

Змішуємо перекручену яловичину із свининою, додаємо спеції і добре вимішуємо міксером (до утворення білих волокон). Готовий фарш перекладаємо в ковбасний шприц і набиваємо підготовлену оболонку.

Батони обв’язуємо і поміщаемо в холодильник на 12-24 години. Перед термообробкою, дістаемо ковбасу із холодильникаі залишаємо при кімнатній температурі на 2-3 години.

Після цього батони ковбаси поміщаємо в духовку (90 градусів), вмикаємо конвекцію і смажемо25-30 хвилин. Потім знижуємо температуру до 80 градусів, на дно духовки ставимо ємкість с гарячою водою, вимикаємо конвекцію і, таким чином, варимо ковбасу до досягнення 68 градусів всередині батонів.

Посля проварки переміщаємо ковбасу в підготовлену коптильню и коптимо при температурі 30-35 градусів протягом 5-6 годин.

Готові батони дістаємо із коптильні та залишаємо провітриться і вичахнути на 10-12 годин.