Технологія виробництва продукції свинарства

 

Теми з дисципліни «Технологія виробництва продукції свинарства» для вивчення студентами

групи ІІІ під час карантину:

Тема 16 Основи технології переробки свинини

ОПРАЦЮВАТИ ТЕОРЕТИЧНИЙ МАТЕРІАЛ З РОЗДІЛУ «ОСНОВИ ТЕХНОЛОГІЇ ПЕРЕРОБКИ СВИНИНИ» І ОФОРМИТИ КОНСПЕКТИ ЛЕКЦІЙ ПО ПИТАННЯХ:

Заняття 1.

Загальні поняття при якість свинини та її харчові цінності. Вплив різних природних факторів, морфологічного і хімічного складу свинини на її якість.

Заняття 2.

Державні стандарти і заготівельні ціни на живих свиней різної вгодованості, які будуть реалізуватися.

Заняття 3.

Підготовка свиней до реалізації, транспортування в різні пори року. Вплив перед-забійного утримання та тривалість витримки свиней на м'ясокомбінаті на забійний вихід і якість туш.

Заняття 4.

Оформлення документації на свиней, які будуть реалізуватись. Стандарти на свиней, призначення для забою.

Заняття 5.

Товарна і органолептична оцінка свиней та продуктивність її переробки. Розбирання туш.

Заняття 6.

Основи технології приготування ковбасних виробів, м'ясних солених продуктів, напівфабрикатів, консервів.

Всі теоретичні матеріали по вказаній темі розміщено на блозі викладача Радченка Віктора Івановича.